Free Printable Baby Shower Game Ideas

If you are in charge of planning a baby shower, you should start considering baby shower game ideas. There are a number of great shower games to choose from. Check out this list for baby shower game ideas for inspiration. If you still need baby shower invitations, take a look at inviteshop.com for cheap invite options.

Baby Shower Game

Baby shower invitation by PurpleTrail.

Printable Baby Shower Games

Here’s a free printable baby shower game. All you need to do is copy and paste the Baby Word Scramble below into a Word document, add in some baby themed free clip art, then print a copy for each player. Create an answer key and you’re all set. To play, simply unscramble the words. The player with the most correct answers wins. Make this baby shower game more challenging by setting a time limit. Enjoy!

Baby Word Scramble

1. TOLETB, __________________________________
2. LDOL, __________________________________
3. GIHH RIHAC __________________________________
4. ABBY KWALER, __________________________________
5. TOOBIES, __________________________________
6. ABBY BHAT, __________________________________
7. HERETTE, __________________________________
8. REAIDP, __________________________________
9. RARAGICE, __________________________________
10. DACLER, __________________________________
11. UBBERR YUCKD, __________________________________
12. ROLLTERS, __________________________________
13. YOMMM, __________________________________
14. UNSERRY HEMRY, __________________________________
15. TYDED REAB, __________________________________
16. CFREIIAP, __________________________________
17. KTSOR, __________________________________
18. BLUYALL, __________________________________
19. TREATL, __________________________________
20. WEBNONR, __________________________________

Answers

1. BOTTLE
2. DOLL
3. HIGH CHAIR
4. BABY WALKER
5. BOOTIES
6. BABY BATH
7. TEETHER
8. DIAPER
9. BABY SWING
10.CRADLE
11.RUBBER DUCKY
12.STROLLER
13.MOMMY
14.NURSERY RHYME
15.TEDDY BEAR
16.PACIFIER
17.STORK
18.LULLABY
19.RATTLE
20.NEWBORN

Baby Shower Mad Libs

Mad Libs is a super fun party word game. To play, start by filling in the first list of blanks. Make sure the word you choose matches the description next to it in parenthesis. Then, read through the story below and fill in the blanks by matching its number with a number of one of the keywords. Your guests will have a ball playing this game! The outcomes are very random and hilarious. Print out the suggestions below or create your own.

baby shower game

Baby shower invitation by PurpleTrail.

Baby Shower Mad Libs

Vocabulary

  1. _________________(Name of soon to be Mommy)
  2. _________________(Adjective)
  3. _________________(Verb ending in ing)
  4. _________________(Adjective)
  5. _________________(Animal)
  6. _________________(Animal)
  7. _________________(Animal)
  8. _________________(Plural Noun)
  9. _________________(Part of Body)
  10. _________________(Noun)
  11. _________________ (Noun)
  12. _________________(Food-Plural)

Mad Libs Baby Shower Story

1.____________ is anxiously awaiting the arrival of her sweet bundle of joy. She plans to shower her new baby will love, happiness, and care. In honor of 1.__________ we are holding this special baby shower. Traditionally, showers are held for the parent by a  2.___________ friend or family member. Rightly so, 1______________ has been very busy preparing for the baby’s arrival. She’s dedicated most of her time to 3. ____________. An exercise that will keep her mind sharp and ready for when her baby finally arrives.

A new thing people are doing at baby showers these days, is rubbing the soon to be mom’s 9._____________. This strange new etiquette is considered good luck for the baby and soon to be mother. Here’s another baby shower trend. 11.____________ themed party favors. The theme is gaining in popularity. But it’s not quite as popular as the  10.___________ shaped cookie theme that’s been all the rage lately.

Games and activities are a must for any baby shower. Here a few baby shower games and activity ideas we might participate in at this shower.

Game Ideas

-Chase the 4.____________ 5.__________. Whoever catches the animal first wins a prize!

-Pin the tail on the 6.____________.

-These games will leave you roaring like a wild 7.__________.

Activity Ideas

-Serving 12._________ though traditional food may be served.

-Opening gifts in front of friends

-Dancing

Baby Shower Trivia

Everyone loves trivia! Trivia is a perfect game idea for any celebration. It’s also a great way for friends and family members to learn more about the soon to be mom. You can create questions that relate specifically to the expecting family or questions related to babies in general. You guests will really enjoy this party game. Print out the suggested questions below or create new questions of your own.

Answer Key

Multiple Choice

  1. a
  2. c
  3. b
  4. a
  5. b
  6. c
  7. c
  8. c
  9. a
  10. c
  11. a
  12. c
  13. a
  14. b

True and False

  1. True
  2. True
  3. True
  4. False
  5. True
  6. False
  7. False
  8. False
  9. True
  10. True
  11. True
  12. True
  13. True
baby shower game

Cupcake baby shower invitation by PurpleTrail.

Baby Shower Trivia 

Multiple Choice

  1. When is the eye color set in a baby?   a. 6-9 months     b. 4-5 months    c. 2-4 weeks
  2. What sense is first developed?    a. smell     b. taste    c. hearing  d. sight
  3. Which group sang the song “Baby Love”?   a. ABBA   b. The Supremes   c. The Beatles
  4. About what percentage of babies are born on their due dates?  a. 3-4 percent    b.  20-25 percent   c. 25-50 percent
  5. How many bones are babies born with?   a. 260   b. 300  d. 200
  6. At birth a baby’s eyes are what percentage of an adult’s eye size?      a. 100%    b. 50%   c. 75%
  7. Which celebirty named their son Sage Moonblood?    a. Brad Pitt        b. Tom Cruise     c. Sylvester Stallone
  8. Newborn baby’s sleep around how many hours a day?    a. 19-20   b.5-10  c. 16-17
  9. What is Couvade Syndrome?    a. sympathetic pregnancy  b. early pregnancy issue   c. feeding disorder
  10. Which day of the week are babies most likey to be born on?    a. Sunday   b. Monday   c. Tuesday
  11. When does a baby get its finger prints?   a. as a three month fetus   b. at birth  c. as a two month fetus
  12. A pacifier in the UK is called what?        a. sucky    b. nuckie    c. dummy
  13. Which American president made Mother’s Day a national holiday?   a. Franklin Roosevelt   b. William Taft   c. Teddy Roosevelt
  14. Which of the following foods was the first produced by Gerber Company in 1928?  a. Apple Sauce  b. Spinach   c. Carrots

True or False

  1. A baby can recognize the sound of its mother’s voice and smell at birth.
  2. Babies are borne without kneecaps.
  3. Babies are borne with natural swimming abilities.
  4. Babies are borne color blind.
  5. Babies are unable to cry real, watery tears until a least three months old.
  6. A new baby’s head accounts for 25% of its entire weight.
  7. Baby boys and baby girls are typically the same weight when they are born.
  8. Baby’s are borne with fewer bones than adults.
  9. A baby has around 10,000 taste buds.
  10. Babies have short attention spans and can easily be over-stimulated.
  11. A newborn baby’s heart beats about twice as fast as an adults.
  12. Pampers diapers used pins up until the 1970s.
  13. It takes 500 years for a diaper to decompose.

Enjoy Your Celebration!

Hope this list of ideas gave you some baby shower game inspiration! These games will make a nice addition to any party. You can even add personal details or photos to these games to make them more personal. Have fun and be creative while planning your baby shower. You guest will appreciate all the effort and thought you put into the celebration!

Send Fully Customizable Invitations & Cards

Get 25% off your entire order. Use "PARTY25".

Get Started Now!

Merry Christmas and Happy New Year!
Tempor placerat pid penatibus eros facilisis rhoncus magna non sed dis risus. Ac ut! Vel vut enim porta lectus est habitasse egestas in. Augue dapibus odio! Rhoncus porttitor scelerisque sagittis, elementum magna, vut scelerisque enim elit parturient dignissim platea vel nascetur porta lacus mid odio, in ut, rhoncus, platea etiam enim quis integer placerat, mid, natoque, non scelerisque non!
Santa Claus
Get 25% Off Holiday Cards - 1 Week Only
* Quality printed cards delivered to your door
* Customize every aspect of your holiday cards
* No limit on the # of photos you can add
* Free designer review
* Shipped within 3 business days
* Use code "PARTY25"
ARE YOU READY? GET IT NOW!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Increase more than 500% of Email Subscribers!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis viverra, urna vitae vehicula congue, purus nibh vestibulum lacus, sit amet tristique ante odio.
ENTER YOUR NAME
ENTER YOUR E-MAIL
ENTER YOUR PHONE NUMBER
Your Information will never be shared with any third party.
- Or -
Want to know what makes a great hostess?
Get the latest articles, offers, trends, & inspirations delivered to your inbox.
We will never share your email address with anyone
SHARE
OR
SUBSCRIBE
Vel eros amet amet mauris a habitasse scel erisque? Vel urna dis et, placerat phasellus, diam in! Placerat nec facilisis, tortor tristique. Arcu placerat sagittis, velit lorem scelerisque egestas placerat phasellus.
- Or -
GET 25% OFF HOLIDAY DESIGNS! NO MIN
Fully Custom Holiday Invitations, Announcements and Stationery
We will never share your email address with anyone
- Or -
Holidays Are Around The Corner!
Sign up for our monthly newsletter and receive 20% off custom Invites & Cards
We will never share your email address with anyone